Recept na slaninové rohlíky

Celá moje rodina miluje slaninové rohlíky a výrobky tomu podobné, já leč tomu neholduji jsem se rozhodla udělat jim radost a tyto rohlíky upéct doma .

Vlasní, kvalitní a o poznání levnější. Pokusů bylo spousta, ale tento recept a způsob zpracování a rolování těsta se osvědčil nejlépe.

K výrobě těch nejlepších slaninových rohlíčků budete potřebovat následující..

Na 8 ks

Těsto:

360g hladké mouky

200g vlažné vody

15g sušeného droždí

25g oleje

lžička cukru 

lžička a půl soli

Na dozdobení:

cca 150g anglické slaniny, plátky

200g plátkového eidamu, případně jiného sýra

kečup, hořčice, grilovací koření

Postup:

Mouku nasypeme do misy, uděláme v ní důlek, do něj nasypeme droždí a cukr, přilejeme polovinu vody a metličkou vytvoříme kašičku, zakryjeme a necháme vzejít kvásek. Trvá to asi 10 minut.

Pak přidáme zbytek surovin a uhněteme hladké těsto. Tuhé lehce zředíme, řídké zhustíme moukou. Ale většinou to není potřeba.

Vypracované těsto vyndáme na zlehka pomoučenou pracovní plochu, rozdělíme na 8 stejných dílů (váha pomůže). Z dílků uválíme dlaní malé bochánky, ty pak rozválíme na ovál a z krátké strany srolujeme. Takto připravený "rohlík" válečkem zploštíme na placku, rožky by měly zůstat trošku vyšší.Přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, takto opakujeme i s ostatními.

A nyní je čas na předehřátí trouby, v tomto případě nemusí být úplně horká.

Na řadu přichází dozdobení, obložení rohlíků. Potřeme kečupem nebo hořčicí podle chuti, oblžíme plátky slaniny a sýrem, posypeme kořením.

Vložíme do trouby a pečeme dozlatova.