Popis
Tapioka je takřka bez alergenů, neobsahuje lepek a je lehce stravitelná. Obsahuje naopak dostatečné množství jednoduchých sacharidů a je kalorická. V menším množství obsahuje tapioka vitamíny řady B, vápník, mangan, železo, hořčík, měď a selen.
Složení:
tapiokový škrob z kořene manioku
PŘIORZENĚ BEZLEPKOVÁ SUROVINA
Použití a příprava:
Tapiokové perly lze využít k přípravě pudingů, kaší nebo na zavářku. Konzumovat je můžete stejně jako rýži, vařit by se měla minimálně 15 minut. Příprava pudingu: 1 díl perel řádně propláchneme pod tekoucí vodou a namočíme do 3 dílů vody. Po nabobtnání přidáme tři díly mléka a osladíme. Směs vaříme za stálého míchání na mírném ohni do zhoustnutí jako puding. Dávkujeme do misek a zdobíme ovocem.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.