Popis
Špaldová celozrnná jemná mouka je vhodná jako alternativa ke šlechtěné pšenici. Hodí se na přípravu slaných i sladkých pokrmů a pečiva. Oblíbené jsou špaldové housky, croissanty, koláče, vafle, koblihy, palačinky, lívance, dorty, muffiny, cukroví a další jídla, kterým dává typickou jemnou oříškovou chuť a vůni. Špaldovou mouku lze používat stejným způsobem jako běžnou hladkou pšeničnou mouku, se kterou se dá v jakémkoliv poměru kombinovat nebo ji zcela nahradit.
Složení
celozrnná špaldová mouka |
100 % |
Alergeny
obiloviny obsahující lepek |
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota |
1484 kJ/351 kcal |
Tuky |
2.2 g |
z toho nasycené mastné kyseliny |
0.23 g |
Sacharidy |
68.5 g |
z toho cukry |
0.8 g |
Bílkoviny |
11 g |
Sůl |
0 g |
Vláknina |
g |