• 1 z 4
 

Ošatka oválná proutěná na kynutí těsta

Neohodnoceno
 

Z jaké mouky pekli chleba za krále Svatopluka, není úplně jisté. Stoprocentně ale můžeme říct, že pro kynutí „božího dárku“ používali proutěné ošatky. Od dnešních se vůbec neliší – tradiční přírodní materiál stále plní svou funkci. Je prodyšný, pružný, lehký a trvanlivý. Neméně podstatná je také zdravotní nezávadnost. Zkrátka proutí bylo, je a bude s pečením chleba vždycky spojováno.

Dostupnost Zvolte variantu Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem
Varianta
216 Kč 218 Kč 221 Kč 225 Kč 231 Kč 261 Kč 346 Kč 405 Kč 415 Kč od 216 Kč
   
Kategorie Ošatky
 

 

Tradiční česká ošatka je pletená z přírodního proutí. Vine se mokrá a postupně sesychá, proto mezi proutky vznikají mezery. Nejsou vůbec na závadu, právě naopak. Za prvé dávají bochníku krásnou strukturu a za druhé umožňují proudění vzduchu ke kynoucímu těstu. Naše ošatky jsou spojovány hřebíkem, který proutkem pronikne pomalu a nerozlomí ho. Na rozdíl od ošatek z jiných materiálů má proutěná příjemnou vůni. Stačí ji jen vysypat moukou!

Celoproutěná oválná ošatka spojovaná zdravotně nezávadnými hřebíky. Pleteno spirálovou technikou. Různé rozměry.