› SUROVINY K PEČENÍ A VAŘENÍ › MOUKY › Mandlová mouka / vážená 100g
Mandlová mouka se vyrábí z loupaných (blanšírovaných) sladkých mandlí. Mandlová mouka je jedna z nejoblíbenějších surovin bezlepkového pečení. Mandle jsou bohaté na bílkoviny a nenasycené mastné kyseliny, zdravé tuky, které by měly tvořit 2/3 celkového příjmu tuků. Navíc jsou zdrojem spousty vitaminů a minerálů, hlavně hořčíku, fosforu, zinku, vápníku a vitaminu E.
Mandlovou mouku používáme hlavně při pečení, do dortů, cukroví, krémů a dezertů. Můžeme z ní vyrábět i mandlové mléko, domácí marcipán nebo makrony. Mouka je vhodná pro sladké pečení a cukrářskou výrobu, stejně tak s ní lze částečně nahradit běžnou mouku.
Pšeničná mouka chlebová
sušené pekařské droždí
Forma na přípravu tradičního trdelníku. Sada 2 ks.
Pomůže vám připravit, nechat vykynout a upéct krásné a voňavé trdelníky.
Materiál: nerez. Rozměry: pr. 6 cm, d. 16 cm.
Tradiční pomůcky z přírodního dřeva by neměly chybět v žádné kuchyni. Speciální lžička Vám pomůže nabrat tahavý med.
Materiál: bukové dřevo.
Rozměry: d. 17,5 cm, pr. 2,5 cm.
Zkuste si vyrobit vlastní mléko z oříšků, ovsa nebo třeba kokosu pomocí tohoto jemného síta.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Nastavení