Mandle natural / vážené 100g

Neohodnoceno
 

Mandle natural velké size 20/22 - mandle je název pro jádro pecky plodu mandlovníku. Mandle obsahují vlákninu, vitamíny B a E, nepostradatelné antioxidanty. Na prvním místě stojí hořčík, dále jsou zdrojem vápníku, draslíku, fosforu, zinku a dalších.

Dostupnost Skladem
38 Kč
   
Kód produktu 3264
Značka Milota s r. o.
Kategorie OŘECHY
 

Mandle natural (neloupané)

Mandle se používají v české kuchyni od pradávna. Poslední studie dokazují, že jsou velmi zdravé, protože oleje a další látky v nich obsažené dokáží výrazně snížit hladinu nebezpečného cholesterolu v krvi člověka a navíc obsahují řadu vitamínů, které tělu prospívají. Nejdůležitější z nich jsou antioxidanty, které pomáhají tělu zbavit se volných radikálů působících v buňkách a tkáních. Volné radikály dokáží podnítit vznik rakoviny nebo poškodit cévy a srdce. Antioxidanty z mandlí jim v tom mohou zabránit. Podle nového výzkumu dokáží mandle snížit i riziko vzniku Alzheimerovy choroby a cukrovky.

V jádrech plodů mandloně je vedle rostlinných olejů také mnoho kvalitních proteinů, vlákniny, vápníku, hořčíku, draslíku, zinku, selenu, mědi, fosforu, vitaminu E, vitaminů skupiny B (biotinu, riboflavinu, niacinu), kyseliny listové, železa, antioxidantů a barviv.

Účinky mandlí:

  • vysoký obsah stopových prvků (zinek, měď a mangan) a minerálů (vápník, fosfor a hořčík)
  • superpotravina, brainfood
  • zdroj vlákniny
  • vhodné pro sportovce a kojící a těhotné ženy
  • paleo strava, pro vegani a sportovce
  • bez lepku
  • antioxidant (vitamin E)
  • více o madlích, mandlové mléko

Pokud chceme mandle natural oloupat, necháme je přes noc namočené ve vodě, pro lepší stravitelnost při přímé konzumaci doporučujeme mandle také přes noc namočit do vody.

Skladování: suché, chladné a temné místo (do teploty 25 °C)

Složení: 100% celé malé sladké mandle natural neblanšírované (neloupané)

Doporučené denní dávkování: 20–30 gramů (jedna hrst)

Země původu: USA, Kalifornie 

Upozornění: Mandle jsou náchylné na žluknutí, čerstvé mandle by neměly být hořké, ale měly by jemně oříškově vonět. Loupané (blanšírované mandle) mohou mít na povrchu zbytky tmavé slupky. Slupka mandlí je bohatá na výživné látky. Skladovat mandle je vhodné v uzavřených nádobách na suchém místě bez slunečního záření. Prodloužení trvanlivosti dosáhneme pokud je dáme do lednice (vydrží  i 6 měsíců) a nebo do mrazničky, kde vydrží až jeden rok.

Nutriční hodnoty ve 100g
Energie: 
2422 kJ / 579 kcal; Bílkoviny: 21,0 g; Tuky: 50,0 g - z toho nasycené mastné kyseliny 3,8 g; Sacharidy: 22,0 g - z toho cukry 4,4 g; Vláknina: 12,0 g

Hmotnost 0.1 kg