Popis
Tato čistá, přírodní, bezlepková surovina se skvěle hodí opravdu do jakéhokoli těsta. Vždy je však lepší ji smíchat s jinou moukou - třeba kukuřičnou či pohankovou, sama totiž těsto ve správné konzistenci neudrží, nicméně v kombinaci s druhou moukou zvyšuje pojivost a objem těsta.
Konzistencí se podobá pšeničné mouce, je stejně pevná, jen méně pružná a o něco více se proto trhá, což je třeba mít na paměti. Nicméně skvěle zvýší kvalitu pokrmu!
Rýže patří mezi nejstarší rostliny světa a je druhou nejrozšířenější obilovinou na světě, která se v Asii pěstovala již před více než 4 tisíci lety. Dnes již existuje na 1 200 druhů rýže, která je základní surovinou pro téměř polovinu lidstva.
Hlavní živinou v rýžovém zrnu jsou sacharidy (kolem 80 %). Téměř všechny jsou v rýži a ve formě komplexních polysacharidů. Rýže je tak vynikajícím a dobře stravitelným zdrojem energie. A to nejen pro naši fyzickou aktivitu, ale také pro náš mozek.
Tato čistá, přírodní, bezlepková surovina se skvěle hodí opravdu do jakéhokoli těsta. Vždy je však lepší ji smíchat s jinou moukou - třeba kukuřičnou či pohankovou, sama totiž těsto ve správné konzistenci neudrží, nicméně v kombinaci s druhou moukou zvyšuje pojivost a objem těsta.
Konzistencí se podobá pšeničné mouce, je stejně pevná, jen méně pružná a o něco více se proto trhá, což je třeba mít na paměti. Nicméně skvěle zvýší kvalitu pokrmu!
SLOŽENÍ:
Rýže bílá
BEZ LEPKU (obsah gluténu < 20 mg/ kg)
Z PŘIROZENĚ BEZLEPKOVÝCH SUROVIN
SKLADOVÁNÍ:
Skladujte na tmavém a chladném místě.
Hmotnost | 1 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.