DOPRAVA ZDARMA NA VŠE V KATEGORII "VÝPRODEJ SKLADU" !!!!
 

Vánočka bez lepku 420g Labeta

Neohodnoceno
 

Vzpomínáte si, když jste jako malé děti vešly do babiččiny kuchyně a místností se linula lahodná vůně čerstvě upečené vánočky?

Milé chvíle teď můžete oživit díky speciální bezlepkové směsi pro pečení vánočky, jehož příprava je jednoduchá - stačí přidat mléko, vejce a máslo, nechat těsto vykynout a upéct. Tato směs je namíchána z přirozeně bezlepkových surovin, takže je vhodná pro celiatiky.

Je skvělou volbou, pokud chcete potěšit rodinu nebo přátele lahodným sladkým překvapením - vyzkoušejte tuto směs od značky Labeta a připravte k čaji nebo kávě tradiční vánočku!

Dostupnost Skladem
59 Kč
   
Kód produktu 5534
Značka LABETA
Kategorie Bez LEPKU
 

SLOŽENÍ:

cukr, rýžová mouka, kukuřičná mouka, bramborový škrob, kukuřičný škrob, sušené droždí (pekařské droždí, emulgátor: sorbitanmonostearát), látka zlepšující mouku: fosforečnany vápenaté; zahušťovadlo: guma guar, kypřicí látka: uhličitany sodné, aroma

BEZ LEPKU (obsah gluténu < 20 mg/ kg)

Může obsahovat mléko, skořápkové plody, sóju, vejce a hořčici, protože se zpracovává ve výrobně, kde se zpracovávají rovněž zmiňované výrobky.

SKLADOVÁNÍ:

Skladujte v suchu.

PŘÍPRAVA:

V míse smícháme oba sáčky a přidáme postupně 230 ml teplého mléka, 150 g másla nakrájeného na kousky (necháme povolit na pokojovou teplotu), 2 rozšlehaná vejce (část odložíme na závěrečné potření), dochutíme 1 lžičkou nastrouhané kůry chemicky neoštřeného citrónu a 2 lžičkami rumu.

Pomocí hnětače vypracujeme hladké těsto, které necháme 40 minut kynout v teple pod utěrkou. Formu na vánočku vymažeme máslem a pomocí sítka poprášíme kukuřičnou moukou.

Vykynuté těsto vložíme do formy a roztáhneme vlhkými prsty až do okrajů formy. 30 g mandlí a 30 g rozinek namočených v rumu doplníme do těsta za pomoci špejle. Formu umístíme na pečící plech s pečícím papírem a vložíme do trouby předehřáté na 200°C. Po 10 minutách teplotu snížíme na 185°C a pečeme ještě 25 minut.

Poté téměř upečenou vánočku vyklopíme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme odloženým rozšlehaným vejcem, případně dozdobíme mandlemi a dopečeme dozlatova. Propečení vánočky zkontrolujeme špejlí.

 

Hmotnost 0.42 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: