Popis
Řízky - květák, brokolice, žampiony aj.
Složení: hrách (70 %), směs obilovin (kukuřice, rýže, jáhly), česnek, sůl s obsahem 40 % draslíku, směs koření, chilli.
Skladování: na suchém místě. Balená potravina určená ke spotřebě po nezbytné tepelné úpravě.
Přirozeně obsahuje:
- vysoký obsah vlákniny
- je zdrojem hořčíku, zinku, železa a draslíku
Výživová tvrzení o hrašce:
- hořčík a železo přispívají ke snížení míry únavy a vyčerpání
- zinek přispívá k normální plodnosti a reprodukci
Návod na přípravu (recept na 4 porce, 1 porce = 100 g):
Smícháme 100 g hrašky a 150 ml vody na těstíčko (hustota řidší jako je hořčice). Naporcujeme 300 g zeleniny. Kousky zeleniny namáčíme v těstíčku. Klademe je to vyšší vrstvy rozehřátého oleje (160 °C) a smažíme.
Další tipy na použití hrašky:
Hraška dobře zahušťuje i polévky a omáčky.
Polévky: 1 lžíce hrašky (30 g) zahustí 1,5 l polévky.
Omáčky: 50 g hrašky zahustí 600 ml omáčky.
Hrašku stačí rozmíchat ve studené vodě a 20 min povařit!
Hmotnost | 1 kg |