Popis
Získává se vařením červené mořské řasy tengusa a posléze chlazením gelu, až ztuhne na pevnou konzistenci. Využití v kuchyni je mimořádně bohaté, a to jak na slano, tak na sladko. Agar obsahuje vysoké množství rozpustné vlákniny, mimo to jsou v něm zastoupeny minerály jako jód, vápník, železo a také kyselina listová.
V ovocných šťávách či vařený s ovocem je skvělým základem různých želé – ať jako svrchní vrstva koláčů, buchet či dortů, tak samostatně (i ve formě domácích bombónů). Pro slané využití se hodí do aspiků, ale také třeba do houbové tlačenky.
Použití: 10g Agaru nasypeme do 1 litru pitné studené vody, kterou můžeme popř. dochutit citronovou šťávou, přír. octem. Jakmile začne vařit sejmeme z ohně a nalijeme do připravené formy s ovocem, zeleninou. V chladu necháme ztuhnout.
Skladujte v suchu a chladu.
Hmotnost | 0.01 kg |